Jordärtskockssoppa
600g jordärtskockor
1 stor schalottenlök
Skal från ¼ citron
2 st vitlöksklyftor
2 dl vittvin
4 dl hönsbuljong
3 dl grädde
Räcker som förrätt till 6 personer ungefär.
1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. Ha en bunke med vatten o lite citronsaft bredvid som du lägger kockorna i när du skalat dom, annars så blir dom missfärgade.
2. Skär ner schalottenlöken i bitar. Fräs på medelvärme tillsammans med lite smör. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i några minuter under omrörning.
3. Slå på vinet och låt det koka ihop tills hälften återstår.
4. Över med allt i kastrullen med buljongen och slå sen på grädden, finhackad vitlök och det rivna citronskalet. låt det sjuda i ca 10 minuter.
5. Mixa soppan slät.
6. Servera med löjrom o lite grönt.
0 Kommentarer till “Matbloggen?”